07.09.2021 170

Adını yakınında bulunan Hazar Gölü'nden ve bağlı bulunduğu Hazar Nahiyesinden alan Hazar İlk ve Ortaokulu, çevresindeki 13 köy ve mezralara hizmet vermek üzere 1975 yılında kendi binası olmadığından geçici olarak Kavak köyü ilkokulunda 42 öğrenci ile eğitim-öğretime açılmıştır. 1987 yılına kadar aynı binada ilkokul ile birlikte eğitim-öğretim hizmeti verilmiştir.1988 yılında devlet vatandaş işbirliği ile şimdiki binamızın 150m güney batısında kalan mevcut bina yapılmış ve 27/10/1988 tarihinden itibaren kendi binasında hizmet vermeye başlamıştır. Bu binada zamanla yetersiz kalmasından dolayı 2006 yılında şimdi hizmet verdiğimiz binamızın tamamlanması ile eğitim-öğretime devam edilmiştir.

Okulumuz iki katlı olup kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Binamızda 8 sınıf 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı 1 Fen laboratuarı 1 anasınıfı 1 idari oda 1 memur odası 1 öğretmenler odası 1 yemekhane, 1 çok amaçlı salonumuz ve 1 kütüphane bulunmaktadır.

Okulumuzda 1 okul öncesi öğretmeni, 4 sınıf öğretmeni ile Türkçe, Sosyal Bilgiler, Beden Eğitimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, İngilizce, Teknoloji-Tasarım branşlarında olmak üzere olmak üzere 12 öğretmen,  2 idareci, 1 memur, 1 hizmetli görev yapmaktadır.

Okulumuzda okul öncesi sınıfımız ile birlikte 118 erkek 121 kız öğrenci olmak üzere toplam 239 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. 219 öğrencimiz taşımalı sistem ile okulumuza gelmektedir. Aynı zamanda 226 öğrencimize okulumuzda yemek verilmektedir.

Okulumuz taşımalı ilköğretim kapsamında olup; Diyarbakır İli Çüngüş ilçesine bağlı Yaygın konak köyü, Sivrice'ye bağlı Üçlerce, Başkaynak, Elmasuyu, Akbuğday-Elbistan köylerinden ayrıca ilçemize bağlı Çakıroğlu, Çakıroğlu Tellolar, Çakıroğlu Mollalar, Yıldızhan, Polat, Altıntarla ve Durmuştepe Köylerinden öğrenci taşıması yapılmaktadır.